MySnack, Toitumisnõustamine

Viis põhjust miks süüa okrat

OKRA

Kas teadsid, et okra on üks vanemaid köögivilju, mille jäljed toiduks tarvitamise kohta Egiptuses ulatuvad lausa II aastatuhandesse eKr? Tänapäeval on okra laialt levinud ja armastatud köögivili eelkõige troopilises kliimas – nagu näiteks  Indias ja Tais, kuid leiab üha enam fänne ka külmemates maades.

Okra, oma madala kalorsuse ja suure kiudainete allikana, on kindlasti heaks vahepalaks näiteks kaalu langetades. Mineraalainetest leidub okras rohkesti kaaliumi-, kaltsiumi-, fosfori-, magneesiumi- ja B-grupi vitamiine. Lisasks veel karotiini ja C-vitamiini.  Kasulike toitaineväärtuste pärast ongi okra kindlasti hea : 

  • sinu veresuhkrule
  • immuunsusüsteemi tugevaja
  • abimees seedimisele
  • nahale ning juustele
  • vererõhule

Lisa okra salatitesse, suppidesse või krõbista niisama!

Tunne tervislikke maitseid!