MySnack pärjati Aasta Toiduteo Auhinnaga

MySnack pärjati Aasta Toiduteo Auhinnaga

Eesti Toidumess – Sööma! tunnustas MySnack OÜ-d noorte toitumisalaste teadmiste tõstmise eest Aasta Toiduteo Auhinnaga.

Aprillis toimus üleriigiline suur toitumiskampaania „Snäkikool“ mille eesmärgiks oli suunata Eesti lapsed ja noored tervislike toiduvalikuteni. Kampaanias õpetati lastele tervisliku toitumise põhitõdesid ning regulaarsete söögikordade ja tervislike vahepalade olulisust.

„Snäkikooli“ kampaania sai teoks just tänu meie tublidele partneritele, kes väärtustavad noorte tulevikku ja soovivad anda omalt poolt panuse tervema Eesti heaks,“ütles kampaania koordinaator ja sertifitseeritud toitumisnõustaja Ellyt Talv.

Tänu MySnackile saime külmkuivatatud puu- ja köögiviljadega muuta tunnid põnevamaks ning praktilisemaks. Noored said neid maitsta ja proovida ära arvata, et millega on tegu. Esmalt võib tunduda see lihtne ülesanne ja terved maasikad tuntakse kiiresti ära kuna külmkuivatus meetodil kuivatatud maasikas näeb välja nagu värske ning ta on säilitanud oma kuju, maitse, vitamiinid ja mineraalained. Paljud noored söövad parema meelega just neid snäkke kui värskeid vilju,“ rääkis Talv.
Kampaania koordinaatori ja sertifitseeritud toitumisnõustaja Ellyt Talve sõnul liialdavad tänapäeva lapsed tihti magusaga ning söövad vahepalaks näiteks krõpse, küpsiseid ja saiakesi, mis kipuvad kahjuks kiiretel päevadel ka söögikordi asendama

Ligi viiekümnes koolis toimunud „Snäkikooli“ tundides õpetati lastele paremini toidukordi ja vahepalasid planeerima. Lisaks toitumissoovitustele said lapsed degusteerida tervislikke ja maitsvaid MySnacki külmkuivatatud köögi- ja puuvilju, mis on täisväärtuslikuks alternatiiviks suhkru- ja rasvarikastele snäkkidele.