Maitsetugevdajate, laktoosi- ja gluteenivabad

Maitsetugevdajate, laktoosi- ja gluteenivabad

Greenday tooted ei sisalda laktoosi ehk piimasuhkrut ja samuti mitte gluteeni ehk teraviljavalku kuna tegu on puhta tooraine (puu- ja köögiviljade) kuivatamisega ning tooted ei puutu kokku eelpool nimetatuga.

Sageli küsitakse meilt, et kas tooted on ikka gluteeni – ja laktoosivabad ning oleme mõelnud, et kuidas üldse sellepeale tullakse, et puu- või köögivili võiks neid sisaldada. Samas mõistame, et enamus müüdavad vahepalad on kokkusegatud erinevatest ainetest ning see küsimus on tarbijatel täielikult õigustatud.

Greenday tooted ei sisalda maitsetugevdajaid. Paljudes snäkkides on kasutatud maitsetugevdajaid (sh E621 naatriumglutamaati) ja võib tunduda, et naatriumglutamaadi vältimine tänapäevase toitumise puhul ei ole just kõige lihtsam, kuna seda sisaldavad paljud valmistoidud, suupisted ja lihatooted. On leitud, et see põhjustab kehakaalu tõusu, kahjustades ajus isu reguleerivat keskust ning põhjustades täiskõhutunnet tekitava hormooni leptiini suhtes resistentsust. Naatriumglutamaadi söömine kaotab võime tunda täiskõhutunnet ja rahulolu pärast sööki ning põhjustab lõputu isu millegi näksimise järele.

suur-pilt11